כאשר אני לפני פרוייקט של עיצוב בתי יוקרה בתקציב גדול, אני מעדיף לתכנן עיצוב שהוא מצד אחד הייטקי – מינימליסטי, אך מצד שני כולל אלמנטים אשר הופכים את הבית ליוקרתי יותר. לדוגמה, ספות עור גדולות, גופי תאורה אלגנטיים הנתלים מן התקרה או צמודים לתקרה (לרוב לא מוחבאים) ,שולחנות עץ, ארונות זכוכית שקופים לאחסון ותצוגה של פריטי אומנות, חללים שקועים בקירות להצבת טלוויזיה או מערכת קולנוע ביתית וכל החווטים הנלווים (על מנת שלא יראו מבחוץ).
מבחינת מבנה בעיצוב בתים יוקרתיים, אני אוהב להשתמש בחללים גדולים וגבוהים מסוג Open Space עם ריצוף גדול ותנועה דינאמית, כך שנוצרת תחושה של מרחב וחופש והדירה מזמינה את מי שנמצא בחוץ להיכנס אליה. הסלון ופינת האירוח מחוברים זה לזה ואילו חדרי השינה מופרדים מן החלל המשותף על מנת לשמור על פרטיותם של דיירי הבית. כמו כן, אני בוחר בצבע אחד שיהיה הצבע הדומיננטי כמו למשל לבן או חום על גווניו השונים על מנת ליצור מראה אחיד ונעים לעין.
הצד הפרקטי של עיצוב בתי יוקרה
לא מספיק שהעיצוב אותו אני בונה יהיה אלגנטי ויוקרתי, אלא עליו להיות גם פרקטי. לכן, אני אוהב לעבוד עם אלמנטים רב תכליתיים כמו למשל פינת אכילה במטבח שמצד אחד שלה היא בר ומצד שני שלה יש כיור ומקום להצבת כלים להכנת המזון, כשמעל לרוב יימצא קולט אדים שימנע מריחות הבישול החזקים להיכלא בחלל הדירה. דוגמה אחרת – שידות הצמודות לקיר וניתן להניח עליהן פסלים דקורטיביים או כלי נוי, אך גם להשתמש במגירות שמתחתיהן כמקום אחסון.
חלק חשוב נוסף הוא תכנון החלל באופן שהאור הטבעי יוכל לחדור אליו ולהנעים את זמנם של הנמצאים בתוכו במשך שעות האור המרובות שמדינתנו התברכה בהן רוב עונות השנה.
מעוניינים לשמוע פרטים נוספים על עיצוב דירות יוקרה? צרו איתי קשר